پایگاه خبری تحلیلی مهزیار نیوز
کد خبر: 1380

1400-07-17/12:08:00

رئیس انستیتو پاستور ایران : امکان استفاده از واکسن پاستوکووک در کودکان و بالغان

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن پاستوکووک با ایمنی زایی بیش از ۹۱ درصدی می تواند به کودکان و بالغان برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا تزریق شود. […]

رئیس انستیتو پاستور ایران : امکان استفاده از واکسن پاستوکووک در کودکان و بالغان

دکتر علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران امروز در نشست خبری در محل وزارت بهداشت، درباره پیشرفت مطالعه و تولید واکسن پاستوکووک در ایران گزارشی ارائه کرد.

وی با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران در بین انستیتو پاستورهای دنیا وارد طراحی و تولید واکسن کووید ۱۹ شد افزود: این با همکاری انستیتو فینلای کوبا صورت گرفت. واکسن کووید ۱۹ انستیتو پاستور ایران واکسنی مبتنی بر پروتئین نوترکیب است که به عنوان یکی از ایمن‌ترین واکسن‌های دنیا محسوب می‌شود.

بیگلری با بیان اینکه این واکسن تنها واکسنی است که دوز یادآور دارد، گفت: پاستوکووک قابل تزریق به سنین ۳ تا ۱۸ سال است.

وی با تاکید بر اینکه این واکسن، جزء ایمن ترین واکسن‌ها علیه کووید ۱۹ است، گفت: استفاده این واکسن در گروه سنی زیر ۱۸ سال یکی از ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود که دانش آموزان و والدین با خیال راحت از این واکسن استفاده کنند. همانطور که می‌دانیم نوزاد ایرانی وقتی که به دنیا آمده، قبل از اینکه طعم شیر مادر را بچشد، واکسنی از انستیتو پاستور ایران را دریافت کرده و این بار هم افتخار داریم که واکسنی مطمئن را تقدیم کودکان و بالغین کشور کنیم.

رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه مطالعات کارآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک با ۲۴ هزار نفر در ایران به انجام رسیده است، گفت: مطالعات نشان داده که گروه سنی زیر ۱۸ سال می‌توانند با خیال راحت از این واکسن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه یک دوز یادآور این واکسن می‌تواند در افراد ایمنی ایجاد کند، گفت: این موضوع در افرادی که قبلاً به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند نیز صدق می‌کند.

کارایی بیش از ۹۱.۶ درصدی با دوز یادآور

بیگلری گفت: خوشبختانه این تنها واکسن دنیاست که دوز یادآور دارد و با دوز یادآور می‌تواند بیش از ۹۱.۶ و حدود ۹۲ درصد کارایی در پیشگیری از بیماری شدید و بستری شدن داشته باشد که افتخاری برای انستیتو پاستور ایران به شمار می‌رود.

وی افزود: همچنین بررسی‌ها نشان داد با تزریق سه دوز این واکسن ۹۹ درصد ایمنی زایی در افراد دیده می‌شود و با توجه به اینکه در کودکان به دو دوز نیاز است مشاهده کردیم که ۲ دوز هم ایمنی را در کودکان ایجاد می‌کند. مطمئناً با توجه به نیازی که به دوزهای یادآور خواهیم داشت، در فرصت‌های بعدی می‌توانیم از این واکسن برای تمدید و ارتقای ایمنی به عنوان دوز یادآور استفاده کنیم.

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به ویژگی اصلی واکسن پاستوکووک گفت: این واکسن را می‌توان طوری طراحی کرد که برای جهش‌های آتی قابل باز مهندسی باشد.

وی با بیان اینکه با ورود سویه دلتا واکسن‌هایی که در دنیا با وسعت زیادی استفاده شده بودند، کارایی خود را به نصف و پایین‌تر از نصف رساندند، گفت: باعث افتخار است بگوییم امروز یک واکسن ایمن و معتبر در اختیار مردم کشورمان قرار می‌دهیم.

هفته‌ای یک میلیون دوز تولید می‌شود

بیگلری در خصوص تولید انبوه واکسن پاستوکووک گفت: در حال حاضر برنامه این است که هفته‌ای یک میلیون دوز را تقدیم وزارت بهداشت کنیم اما در صورت نیاز کشور این قابل برنامه ریزی برای افزایش میزان تولید خواهد بود.

به گفته وی، هفته گذشته یک میلیون و دویست هزار دوز تحویل وزارت بهداشت داده شد و این هفته هم یک میلیون دوز از همین واکسن ارائه می‌شود.

بیگلری افزود: برنامه استفاده از این واکسن بر عهده وزارت بهداشت است که می‌توانیم بر اساس این برنامه، میزان تولیدواکسن و دوزهای یادآور را مشخص کنیم و تحویل دهیم.

اخذ مجوز بین المللی واکسن پاستوکووک ایرانی

وی افزود: امید می‌رود که این واکسن مجوز از سازمان بهداشت جهانی را به عنوان تنها واکسن ایرانی اخذ کند.

رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه یکی از قدم‌های مهم تولید، انجام کارآزمایی بود که واکسنی مطمئن داشته باشیم، گفت: این اولین باری بود که کارآزمایی با این حجم انجام شد و این کار بزرگی بود زیرا در خلاء اطلاعاتی بزرگ مجبور بودیم این کار را انجام دهیم. این کارآزمایی در ۸ شهر کشور انجام شد و ما به این واسطه متمرکز به یک ناحیه نشدیم.

وی گفت: در این کارازمایی یک سوم افراد بیماری زمینه‌ای داشتند؛ بسیاری از شرکت‌ها بیماران زمینه‌ای را وارد کارآزمایی نمی‌کنند زیرا به نفعشان است اما در این کارآزمایی بیماران زمینه‌ای هم داوطلب داشتیم که این موضوع پیگیری بعد از تزریق را سخت‌تر می‌کرد. ضمن اینکه این تست انسانی در زمان شیوع نوع دلتا بود.

بیگلری افزود: در مطالعات متوجه شدیم برای واکسن کووید باید از کوچک‌ترین قطعه پروتئینی استفاده کنیم که ما می‌توانیم برای افزایش کارایی واکسن، از فناوری نانو نیز بهره ببریم یا باید آن را به پروتئین دیگری متصل کنیم که کارایی واکسن بیشتر شود.

انجام تحقیقات برای تولید پاستوکووک پلاس

رئیس انستیتو پاستور ایران درباره تولید پاستوکووک پلاس گفت: این واکسن نیز در کشور تولید شده و اکنون دوران قرنطینه را طی می‌کند؛ بعد از اتمام کار حتماً تحویل وزارت بهداشت خواهد شد.

وی درباره دوزهای تزریقی به بزرگسالان و کودکان گفت: رژیم تزریق برای بزرگسالان ۳ دوز است که دوز یادآور هم برای افزایش کارایی و اثربخشی آن تزریق می‌شود. اما در کودکان به صورت ۲ دوز است. تحویل واکسن به وزارت بهداشت نیز به صورت ۳ دوز است.

ارسال دیدگاه